Рулети з сьомги в лаваші – це не просто смачно, дуже смачно! Ця закуска стане справжньою окрасою новорічного столу, принісши у свято ніжність та вишуканість. А готуватись досить просто!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші солоні мініпироги на свята.
Інгредієнти:
- Філе сьомги – 1 кг
- Лаваш вірменський тонкий – 2 листи
- Сир твердий (напівтвердий) – 150-200 г
- Кріп – 0,5 пучка
- Петрушка – 0,5 пучка
- Лимонний сік – 2-3 ст. ложки
- Оливкова олія – 5-6 ст. ложок
- Сіль – 0,5-1 ч. ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений – 0,25-0,5 ч. ложки (за смаком)
- Гірчиця зерниста – 1 ст. ложка
- Мед – 1 ч. ложка
- Трави сухі (наприклад, базилік) – 1-2 ч. ложки (за смаком)
Приготування:
- Філе відокремлюємо від шкірки, виймаємо кістки, нарізаємо смужками шириною 1 див. Солимо, перчимо.
- Додаємо лимонний сік (1-2 ст. ложки) та оливкову олію (1 ст. ложку), перемішуємо. Ставимо в холодильник на годину.
- Петрушку та кріп миємо та нарізаємо.
- Натираємо сир.
- Робимо заправку: змішуємо 1 ст. ложку лимонного соку, 1 ст. ложку оливкової олії, 1 ст. ложку гірчиці із зернами та 1 ч. ложку меду.
- Розстеляємо лист лаваша. Змащуємо його 2 ст. ложками оливкової олії, посипаємо сухими травами. Зверху накриваємо другим листом лаваша.
- На лаваші розподіляємо шматочки риби. Щоб рулет був обережним, уздовж одного довгого краю обов’язково залишаємо порожню смугу завширшки 3-4 см. Зверху рибу посипаємо сиром та зеленню.
- Щільно згортаємо рулет (згортаємо з довгого боку). Гострим ножем нарізаємо рулет шматочками завширшки 2-3 см. Порожні краї обрізаємо.
- Змащуємо деко оливковою олією (можна покрити деко змащеною фольгою або пергаментом), викладаємо на ньому рулети і поливаємо приготованою заправкою.
- Відправляємо рулети в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: