Салат з млинцями, шинкою та сиром
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 120 грамів,
- молоко — 250 мілілітрів,
- яйце —1 штука,
- дріжджі сухі швидкодіючі — 3 грами,
- сіль — 0,5 чайної ложки,
- цукор — 0,5 чайної ложки,
- олія рослинна — 2 столові ложки,
- шинка — 150 грамів,
- сир твердих сортів — 100 грамів,
- печериці мариновані — 150 грамів,
- майонез — 4 столові ложки.
Приготування:
- Просіяти борошно в чашку. Підсипати до нього сухі дріжджі, додати цукор і сіль та перемішати.
- Змішати яйце з теплим молоком, поступово влити отриману масу в борошно. Ретельно перемішати інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок.
- Влити олію в тісто, знову перемішати. Дати тісту відпочити в теплі близько 30 хвилин.
Випекти тонкі млинці з дріжджового тіста. Скласти готові млинці стопкою й остудити. Для салату взяти 3-4 млинці.
- Нарізати шинку соломкою, сир натерти на крупній тертці.
- Нарізати мариновані печериці тонкими пластинками.
- Згорнути млинці рулетом, потім нарізати соломкою.
- Додати нарізані млинці в салат із грибами, сиром і шинкою.
- Заправити салат майонезом та перемішати.
Читайте також: