Але щоб рулет вийшов ще смачнішим і пікантнішим, обов’язково додайте у якості начинки чорнослив або курагу.
Раніше ми розповідали, як зробити салтисон з рульки.
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 6 штук;
- Чорнослив або курага 6-8 штук;
- Швидкорозчинний желатин – 10 грамів;
- Сіль, перець та спеції за смаком;
- Сухий часник для додавання аромату.
Приготування:
- Ретельно промийте стегна і обережно зніміть шкіру (за бажанням, можна залишити). Видаліть кістки, а філе злегка відбийте через плівку, щоб воно стало ніжнішим.
- Викладіть підготовлене куряче філе на лист фольги, розмістивши його в два ряди по три шматочки, при цьому, якщо шкіра залишилася, вона має бути спрямована до фольги. Приправте сіллю, перцем, спеціями філе і додайте трохи сухого часнику для пікантності.
- Обдайте чорнослив (курагу) окропом і викладіть його вздовж нижнього краю філе. Посипте усе сухим желатином, який допоможе скріпити рулет. За допомогою фольги акуратно поверніть все в рулет, зав’язавши краї, як цукерку. Потім оберніть рулет ще одним шаром фольги для надійності.
- Перекладіть рулет у форму (силіконова форма ідеально підходить), додайте трохи води та відправте в розігріту духовку до температури 180°C на 45-55 хвилин. Після приготування дайте рулету повністю охолонути, а потім приберіть його в холодильник на кілька годин.
Цей рулет із курячих стегон стане чудовим частуванням для будь-якого столу!
Читайте також: