Рецептом вражаючого торта «Наполеон» поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Тарасенко.
Читайте також: На одному шматочку ви точно не зупинитесь: найсмачніший торт «Наполеон» з незвичайним кремом
За твердженням Катерини, цей рецепт — найкращий із усіх, що вона будь-коли пробувала.
“Цей торт був розроблений у ресторані та пройшов тестування у професійних кондитерів”, – зазначила вона.
Інгредієнти для тіста:
- Охолоджене борошно – 500 г
- Холодне вершкове масло – 400 г;
- Курине яйце – 1 шт.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Оцет – 1 ст. л.;
- Крижана вода – 250 мл.
Інгредієнти для крему:
- Молоко – 1 л;
- Курячі яйця – 3 шт;
- Цукор – 320 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 72 г;
- Борошно – 72 г;
- Ванілін до смаку
- Холодне молоко – 300 мл;
- Вершкове масло – 200 г.
Приготування:
- Натріть холодне масло на великій тертці.
- В окремій ємності з’єднайте борошно з 250 мл крижаної води. Додайте до борошна яйце і ретельно перемішайте, не вимішуючи.
- Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник щонайменше на дві години.
- Охолоджене тісто розділіть на 12 рівних частин.
- Випікайте коржі при температурі 200 °C близько восьми хвилин, враховуючи, що вони зменшаться у розмірі.
- Приготуйте крем. Для цього доведіть 1 л молока до кипіння.
- Поступово влийте цю суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, продовжуючи перемішувати на середньому вогні.
- В готовий крем додайте вершкове масло і ретельно перемішайте.
- Збийте охолоджений крем до однорідної консистенції за допомогою міксера або вручну.
- Зберіть торт, чергуючи коржі та крем. Встановіть зверху пару тарілок і залиште в холодильнику на дві години.
Вас також можуть зацікавити новини: