Різдвяний вінок
Інгредієнти:
Для начинки:
- куряче філе — 300 грамів,
- печериці мариновані — 350 грамів,
- ананаси консервовані — 250 грамів,
- яйця — 4 штуки,
- сир твердий — 100 грамів,
- цибуля — 2 штуки,
- сіль і перець — за смаком.
Для заправки:
- сметана — 200 грамів,
- майонез — 200 грамів,
- гірчиця столова —20 грамів.
Для маринування цибулі:
- оцет столовий —2 столові ложки,
- цукор — 1 столова ложка,
- сіль — 0,5 чайної ложки,
- окріп — 100 мілілітрів.
Для прикраси:
- зелень — за смаком.
Приготування:
- Куряче філе опустити в каструлю з холодною підсоленою водою і варити до готовності.
- Яйця відварити круто. Потім остудити в холодній воді.
- Цибулю очистити і нарізати невеликими кубиками. Додати окріп, сіль, чорний мелений перець, цукор, столовий оцет. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
- Для заправки з’єднати сметану, майонез і гірчицю.
- Остигле куряче філе нарізати невеликими кубиками. Відправити у великий салатник.
- Яйця натерти на крупній тертці та додати до м’яса птиці.
- Ананаси нарізати невеликими кубиками і додати до решти інгредієнтів.
- Твердий сир натерти на крупній тертці і додати в салатник.
- Мариновану цибулю відкинути на сито, дати маринаду повністю стекти і теж додати в салатник.
- Мариновані печериці нарізати невеликими шматочками. Додати до решти інгредієнтів. За смаком підсолити і поперчити. Додати приготовлену заправку і перемішати.
На плоске блюдо встановити склянку. Викласти салатну масу навколо склянки і утрамбувати ложкою у формі кільця.
Прикрасити салат зеленню, імітуючи віночок.
Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню:
- Готуємо оригінальні страви на різдвяний стіл: банан у сирі
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: різдвяний кекс з мандаринами вразить усіх
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: замість міцних напоїв – гарячі пунш та глінтвейн
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: млинцева кутя, яку ви досі не куштували
- Оригінальні рецепти різдвяних страв: головна страва столу – свиняча шия, запечена з грибами