Польський огірковий суп
Інгредієнти:
Для основи супу:
- картопля — 300 грамів,
- огірки мариновані — 500 грамів,
- масло вершкове — 2 столові ложки,
- мед — 1 столова ложка,
- соус соєвий — 1 столова ложка,
- вершки 10% — 150 мілілітрів,
- лайм — 0, 5 штуки,
- оливкова олія — 2 столові ложки,
- кріп — за смаком.
Для заправки:
- мед — 1 столова ложка,
- діжонська гірчиця — 1 чайна ложка,
- огірки мариновані — 3 штуки,
- цибуля — 1 штука.
Приготування:
- Обсмажити очищені й нарізані кубиками картоплю та цибулю протягом 5 хвилин на соняшниковій або оливковій олії.
- Додати нарізані кубиками мариновані огірки, вершкове масло, гілочки кропу і смажити 5 хвилин.
- Додати мед і соєвий соус, карамелізувати протягом 1 хвилини.
- Влити 1 літр води, додати чайну ложку солі, зменшити вогонь і варити суп 30 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
- За цей час змішати кріп з оливковою олією до однорідної емульсії. Готове масло пропустити через ситечко. З’єднати мед з гірчицею та кроповою олією.
- У заправку покласти нарізані соломкою мариновані огірки та дрібно порізану цибулю, перемішати.
- У зварений суп додати вершки або кокосове молоко і сік лайма, 1 столову ложку. Перемішати до однорідного кольору.
Подавайте з маринованим огірковим соусом і кроповою олією.
Ми вже розповідали: