Четвер, 19 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКухні світу: як готують супи в інших країнах - польський огірковий суп

Кухні світу: як готують супи в інших країнах – польський огірковий суп

Этот материал также доступен на русском языке
Польський огірковий суп можна вважати "родичем" нашого розсольника, але він відображає кулінарні традиції польської кухні

Польський огірковий суп

Інгредієнти:

Для основи супу:

  • картопля — 300 грамів,
  • огірки мариновані — 500 грамів,
  • масло вершкове — 2 столові ложки,
  • мед — 1 столова ложка,
  • соус соєвий — 1 столова ложка,
  • вершки 10% — 150 мілілітрів,
  • лайм — 0, 5 штуки,
  • оливкова олія — 2 столові ложки,
  • кріп — за смаком.

Для заправки:

  • мед — 1 столова ложка,
  • діжонська гірчиця — 1 чайна ложка,
  • огірки мариновані — 3 штуки,
  • цибуля — 1 штука.

Приготування:

  1. Обсмажити очищені й нарізані кубиками картоплю та цибулю протягом 5 хвилин на соняшниковій або оливковій олії.
  2. Додати нарізані кубиками мариновані огірки, вершкове масло, гілочки кропу і смажити 5 хвилин.
  3. Додати мед і соєвий соус, карамелізувати протягом 1 хвилини.
  4. Влити 1 літр води, додати чайну ложку солі, зменшити вогонь і варити суп 30 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
  5. За цей час змішати кріп з оливковою олією до однорідної емульсії. Готове масло пропустити через ситечко. З’єднати мед з гірчицею та кроповою олією.
  6. У заправку покласти нарізані соломкою мариновані огірки та дрібно порізану цибулю, перемішати.
  7. У зварений суп додати вершки або кокосове молоко і сік лайма, 1 столову ложку. Перемішати до однорідного кольору.

Подавайте з маринованим огірковим соусом і кроповою олією.

Ми вже розповідали:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні