Багато господинь готують тісто для пельменів із води, борошна, солі. А от від яйця відмовляються і дарма. Саме яйце робить тісто еластичнішим і воно не пливе. Звичайно, якщо у вас хороше борошно, то можна яйце і не додавати, але останнім часом купити якісне борошно досить складно. Ще не встигнеш замісити тісто, а воно вже розпливлося по столу.
Читайте також: Усього півтори чайної ложки секретного інгредієнта та тісто на чебуреки вийдуть ідеальними
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна;
- 1 ч. ложка солі;
- 200 мл води;
- 25 мл рослинної рафінованої олії;
- 1 яйце.
Приготування:
- Деякі господині вважають, що додавання в тісто яйця робить його твердішим, але це не так, саме яйце додає еластичності, тісто не рветься і не пливе.
- Для приготування тіста просійте борошно, зробіть поглиблення, всипте сіль.
- В окрему ємність змішайте гарячу воду, але не окріп, і олію, перемішайте.
- Влийте воду з олією в борошно і почніть замішувати тісто, спочатку ложкою, поки гаряча маса, коли тісто трохи охолоне, вбийте яйце і замісіть тісто вже руками.
- Завдяки цьому тісту вам вдасться приготувати найсмачніші пельмені.
Вас також можуть зацікавити новини: