Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМорковь фри с соусом - необычное, но очень вкусное блюдо

Морковь фри с соусом – необычное, но очень вкусное блюдо

Картопля фрі відома всім, а люблять її і дорослі, і діти. А чому б не спробувати приготувати моркву фрі?

Морква фрі з соусом

Інгредієнти:

  • Морква – 4 штуки,
  • оливкова олія – 2 столові ложки,
  • зубчики часнику – 2 штуки,
  • вода – 30 грамів,
  • йогурт без наповнювача або сметана – 100 грамів,
  • мед – 0,5 чайної ложки,
  • суміш спецій і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Почистити моркву і помити. Нарізати її довгими тонкими брусочками приблизно один сантиметр у ширину.
  2. У мисці змішати оливкову олію зі спеціями та пропущеним через прес часником. Налити воду і розмішати
  3. . Покласти в маринад брусочки моркви й добре перемішати, щоб кожна паличка була покрита ароматною сумішшю.
  4. Викласти моркву на деко, застелене пергаментом, в один шар.
  5. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, перевернувши палички посередині запікання. Морква має стати м’якою всередині і злегка хрусткою зовні.
  6. У йогурт або сметану додати мед, сіль, чорний перець і ретельно перемішати. Викласти масу у соусник. Соус можна трохи охолодити перед подачею.

Пласку тарілку застелити пергаментом і покласти на неї запечену моркву. Поруч поставити соусник з приготовленим соусом.

Марія Володимирівна, м. Миколаїв

  Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні