Морква фрі з соусом
Інгредієнти:
- Морква – 4 штуки,
- оливкова олія – 2 столові ложки,
- зубчики часнику – 2 штуки,
- вода – 30 грамів,
- йогурт без наповнювача або сметана – 100 грамів,
- мед – 0,5 чайної ложки,
- суміш спецій і перець – за смаком.
Приготування:
- Почистити моркву і помити. Нарізати її довгими тонкими брусочками приблизно один сантиметр у ширину.
- У мисці змішати оливкову олію зі спеціями та пропущеним через прес часником. Налити воду і розмішати
- . Покласти в маринад брусочки моркви й добре перемішати, щоб кожна паличка була покрита ароматною сумішшю.
- Викласти моркву на деко, застелене пергаментом, в один шар.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, перевернувши палички посередині запікання. Морква має стати м’якою всередині і злегка хрусткою зовні.
- У йогурт або сметану додати мед, сіль, чорний перець і ретельно перемішати. Викласти масу у соусник. Соус можна трохи охолодити перед подачею.
Пласку тарілку застелити пергаментом і покласти на неї запечену моркву. Поруч поставити соусник з приготовленим соусом.
Марія Володимирівна, м. Миколаїв
Вас також можуть зацікавити новини: