На сторінці yuliia.senych представлений перевірений рецепт біляшів з м’ясом , який забезпечує м’якість, соковитість та чудовий смак домашніх біляшів.
Читайте також: Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться
Інгредієнти:
Для тіста:
- 330-360 г пшеничного борошна;
- 235 мл суміші молока та води;
- 4 г сухих дріжджів;
- 0,5 ст. ложки цукру;
- 0,5 ч. ложки солі;
- 15 мл олії.
Для начинки:
- 200 г фаршу;
- 170 г цибулі;
- 2-3 ст. ложки води;
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
- У глибоку миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення та додайте сухі дріжджі, цукор та сіль. Влийте суміш молока та води, а також олію.
- Замісіть тісто. В ідеалі потрібно вимішувати 5-7 хвилин. Якщо тісто трохи липне до рук, не забивайте його борошном, краще змастіть руки олією.
- Відправте тісто в миску, накрийте пакетом або кухонним рушником і залиште в теплому місці підніматися на 1,5-2 години.
- У цей час займіться фаршем. Дрібно наріжте цибулю і змішайте її з фаршем. Для більшої соковитості додайте 2-4 ст. ложки холодної води. Приправте сіллю та перцем до смаку.
- Тісто, що підійшло, викладіть на змащену маслом робочу поверхню. Розділіть на рівні частини та сформуйте кульки (зазвичай виходить близько 9 штук).
- З кожної кульки розкотіть коржик. У центр покладіть 1 ст. ложку начинки та акуратно защипніть краї, формуючи біляш.
- Поставте сковороду на плиту, налийте достатню кількість олії та викладіть біляші швом вниз.
- Обсмажуйте з кожного боку до золотистого кольору по 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Щоб прибрати зайвий жир, готові біляші викладайте на паперові серветки.
Вас також можуть зацікавити новини: