Субота, 21 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ цих біляшах все смачно – і начинка, і тісто: рецепт, який...

У цих біляшах все смачно – і начинка, і тісто: рецепт, який багато господинь тримають у секреті

Этот материал также доступен на русском языке
Біляші – це справжня перлина домашньої кулінарії. Вони притягують своїм апетитним ароматом, соковитою начинкою та хрусткою золотистою скоринкою. Сьогодні пропонуємо найсмачніший рецепт.

На сторінці yuliia.senych представлений перевірений рецепт біляшів з м’ясом , який забезпечує м’якість, соковитість та чудовий смак домашніх біляшів.

Читайте також: Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 330-360 г пшеничного борошна;
  • 235 мл суміші молока та води;
  • 4 г сухих дріжджів;
  • 0,5 ст. ложки цукру;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 15 мл олії.

 

Для начинки:

  • 200 г фаршу;
  • 170 г цибулі;
  • 2-3 ст. ложки води;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

  1. У глибоку миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення та додайте сухі дріжджі, цукор та сіль. Влийте суміш молока та води, а також олію.
  2. Замісіть тісто. В ідеалі потрібно вимішувати 5-7 хвилин. Якщо тісто трохи липне до рук, не забивайте його борошном, краще змастіть руки олією.
  3. Відправте  тісто в миску, накрийте пакетом або кухонним рушником і залиште в теплому місці підніматися на 1,5-2 години.
  4. У цей час займіться фаршем. Дрібно наріжте цибулю і змішайте її з фаршем. Для більшої соковитості додайте 2-4 ст. ложки холодної води. Приправте сіллю та перцем до смаку.
  5. Тісто, що підійшло, викладіть на змащену маслом робочу поверхню. Розділіть на рівні частини та сформуйте кульки (зазвичай виходить близько 9 штук).
  6. З кожної кульки розкотіть коржик. У центр покладіть 1 ст. ложку начинки та акуратно защипніть краї, формуючи біляш.
  7. Поставте сковороду на плиту, налийте достатню кількість олії та викладіть біляші швом вниз.
  8. Обсмажуйте з кожного боку до золотистого кольору по 5-7 хвилин на середньому вогні.
  9. Щоб прибрати зайвий жир, готові біляші викладайте на паперові серветки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні