Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГарбузовий десерт «Кабаклі» зігріє у холод і створить гарний настрій

Гарбузовий десерт «Кабаклі» зігріє у холод і створить гарний настрій

Этот материал также доступен на русском языке
Десерт «Кабаклі» - эце пісна страва, тому пропонуємо приготувати її зараз, під час Різдвяного посту.

Гарбузовий десерт «Кабаклі»

Кабаклі – це традиційний бессарабський десерт, який готується із тіста з гарбузом. Це пісна страва, тому пропонуємо приготувати її зараз, під час Різдвяного посту.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г,
  • гарбуз – 1 кг,
  • олія рафінована – 3-4 столові ложки,
  • вода – 300 мл,
  • сіль – 1,5 чайної ложки,
  • цукор – 4 столові ложки,
  • кориця мелена – 2 столові ложки,
  • цукрова пудра – 2 столові ложки.

Як готувати:

  1. Влити в миску воду і 1 столову ложку олії, додати сіль. Всипати борошно, перемішати. Замісити м’яке еластичне тісто.
  2.  Розділити тісто на 4 частини, викласти на стільницю або дошку, посипану борошном. Розкачати тісто максимально тонко, надавши йому овальної форми.
  3.  Гарбуз натерти на тертці, відкинути на сито і віджати сік.
  4.  Розкатане тісто змастити олією. Помірно посипати 1 столовою ложкою цукру кожен пласт тіста. Поступово розподілити на заготовках гарбузову начинку і посипати корицею.
  5.  Згорнути кабаклі в рулет, викласти на вистелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  6. Теплі кабаклі посипати цукровою пудрою, розділити на рівні частини. Можна подавати теплими або холодними.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні