Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДріжджове тісто для піци – хрумке та смачне, як у ресторані: найкращий...

Дріжджове тісто для піци – хрумке та смачне, як у ресторані: найкращий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Піца – це улюблена страва багатьох, але не у всіх виходить приготувати основу для піци, як у ресторані, щоб вона була і тонкою, і не гумовою. Саме хрустке та смачне тісто є основою успішної піци.

Для начинки цієї піци можна вибрати найрізноманітніші інгредієнти на ваш смак.

Раніше ми розповідали, як приготувати піцу на сковороді.

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого молока або води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 15-20 грамів живих дріжджів;
  • 330 г борошна;
  • 3 столові ложки олії.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо сіль та цукор, додаємо тепле молоко (або воду) та кришемо дріжджі. Збиваємо віночком до повного розчинення всіх компонентів.
  2. Тепер додаємо половину просіяного борошна і знову добре перемішуємо до однорідної маси. Потім додаємо борошно, що залишилося і починаємо вимішувати тісто руками. Воно має вийти м’яким. Коли тісто вбере майже все борошно, вливаємо олію і продовжуємо вимішувати до повного її вбирання.
  3. Накриваємо тісто чистим рушником та залишаємо у теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто має збільшитись у об’ємі втричі.
  4. Основа для піци готова. З цієї кількості тіста вийде дві піци діаметром 36 см.
  5. Розкочуємо тісто качалкою (без додавання борошна) і змащуємо лист рослинною олією. Перекладаємо акуратно розкочене тісто у форму і руками рівномірно розподіляємо його по поверхні, формуючи невеликі бортики.
  6. Далі змащуємо основу кількома ложками кетчупу і додаємо начинку за власним бажанням. Випікаємо піцу в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні