Для начинки цієї піци можна вибрати найрізноманітніші інгредієнти на ваш смак.
Раніше ми розповідали, як приготувати піцу на сковороді.
Інгредієнти:
- 200 мл теплого молока або води;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 чайні ложки цукру;
- 15-20 грамів живих дріжджів;
- 330 г борошна;
- 3 столові ложки олії.
Приготування:
- У глибокій мисці змішуємо сіль та цукор, додаємо тепле молоко (або воду) та кришемо дріжджі. Збиваємо віночком до повного розчинення всіх компонентів.
- Тепер додаємо половину просіяного борошна і знову добре перемішуємо до однорідної маси. Потім додаємо борошно, що залишилося і починаємо вимішувати тісто руками. Воно має вийти м’яким. Коли тісто вбере майже все борошно, вливаємо олію і продовжуємо вимішувати до повного її вбирання.
- Накриваємо тісто чистим рушником та залишаємо у теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто має збільшитись у об’ємі втричі.
- Основа для піци готова. З цієї кількості тіста вийде дві піци діаметром 36 см.
- Розкочуємо тісто качалкою (без додавання борошна) і змащуємо лист рослинною олією. Перекладаємо акуратно розкочене тісто у форму і руками рівномірно розподіляємо його по поверхні, формуючи невеликі бортики.
- Далі змащуємо основу кількома ложками кетчупу і додаємо начинку за власним бажанням. Випікаємо піцу в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Читайте також: