Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШикарне дріжджове тісто для рулетів, пиріжків і пирогів: смачніше і повітряніше просто...

Шикарне дріжджове тісто для рулетів, пиріжків і пирогів: смачніше і повітряніше просто не буває

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт тіста буде справжньою знахідкою. З такого тіста можна приготувати рулети, булочки, пироги та пиріжки.

Тісто виходить пишним, ароматним та повітряним.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для вареників на газировці.

Інгредієнти:

  • 300 мл молока;
  • 30 г пресованих дріжджів або 8 г сухих;
  • 100 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 2 яйця (1 жовток для змащування);
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка ванільного цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 700-750 г борошна.

 

Приготування:

  1. У теплому молоці розведіть дріжджі, всипте трохи цукру і перемішайте, щоб і цукор, і дріжджі розчинилися.
  2. Всипте 100-150 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте рушником або плівкою та залиште в теплому місці на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  3. В окремій мисці з’єднайте 1 яйце і білок другого яйця, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно розмішайте.
  4. Опару з’єднайте з яєчно-масляною сумішшю, введіть борошно, що залишилося і замісіть тісто. Наприкінці влийте олію.
  5. Залишіть тісто підходити в теплому місці на 1 годину.
  6. Після цього можна сміливо приступати до формування улюблених рулетів, пирогів або пиріжків із солодкою начинкою.

Якщо ви хочете приготувати випічку із солоною начинкою, то потрібно зменшити кількість цукру в рецепті до 1 ст. ложки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні