Тісто виходить пишним, ароматним та повітряним.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для вареників на газировці.
Інгредієнти:
- 300 мл молока;
- 30 г пресованих дріжджів або 8 г сухих;
- 100 г цукру;
- 70 г вершкового масла;
- 2 яйця (1 жовток для змащування);
- 0,5 ч. ложки солі;
- 1 ч. ложка ванільного цукру;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- 700-750 г борошна.
Приготування:
- У теплому молоці розведіть дріжджі, всипте трохи цукру і перемішайте, щоб і цукор, і дріжджі розчинилися.
- Всипте 100-150 г просіяного борошна і перемішайте. Накрийте рушником або плівкою та залиште в теплому місці на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- В окремій мисці з’єднайте 1 яйце і білок другого яйця, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно розмішайте.
- Опару з’єднайте з яєчно-масляною сумішшю, введіть борошно, що залишилося і замісіть тісто. Наприкінці влийте олію.
- Залишіть тісто підходити в теплому місці на 1 годину.
- Після цього можна сміливо приступати до формування улюблених рулетів, пирогів або пиріжків із солодкою начинкою.
Якщо ви хочете приготувати випічку із солоною начинкою, то потрібно зменшити кількість цукру в рецепті до 1 ст. ложки.
Вас також можуть зацікавити новини: