Середа, 13 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно використовувати цибулю різних сортів

Як правильно використовувати цибулю різних сортів

Этот материал также доступен на русском языке
Цибуля - найпоширеніша і популярна овочева культура. Вона відрізняється великою різноманітністю видів та сортів, і у кожного з них є свої особливості та корисні властивості.

Жовта цибуля

Жовта цибуля – звичайна цибуля, за своїми властивостями універсальна. Використовується для супів, бульйонів, тушкованих страв. Ідеально підходить для карамелізації, яка підкреслює природний солодкий смак цибулі.

Біла цибуля

Біла цибуля дуже соковита, трохи солодша і м’якша на смак, ніж жовта. Вона добре підходить для салатів, додає свіжості та легкої кисло-солодкої нотки. Також вона менше подразнює очі при нарізуванні.

Червона цибуля

Червона цибуля – пряна і хрумка, чудово підходить для салатів, соусів і маринадів. При варінні втрачає колір, але зберігає смак.

Цибуля шалот

В Україні її називають кущівкою, бо в одному гнізді утворюється багато цибулин, як у часнику. Цибулини невеликі, довгастої форми. Має м’який смак, схожий на суміш цибулі та часнику. Використовується у салатах, соусах, а також у гарячих стравах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні