Четвер, 17 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіть найбрудніша підлога сяятиме чистотою – обов'язково додайте у воду цей компонент

Навіть найбрудніша підлога сяятиме чистотою – обов’язково додайте у воду цей компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Прибирання буде неповним, якщо підлога залишиться непомитою. Адже лише вологим способом можна зібрати невидимий бруд і пил, з яким не впорався пилосос або віник.

Багато господинь не люблять мити підлогу через те, що це займає багато часу. Також не всі знають, які засоби слід використати і яку швабру вибрати, щоб результат досягався швидко та радував довго.

Раніше ми розповідали, як помити вікна, щоб не було розводів.

Чим краще мити підлогу

Чиста тепла вода, звичайно, зробить підлогу набагато чистішою. Але якщо до неї додати кілька складників, то звичайне прибирання перетвориться також на санітарну обробку квартири. А любителі ароматів можуть навіть напарфумувати кімнату під час миття підлоги.

На 5 літрів теплої води додайте:

  • 2 ст.л білизни або 2 ст.л оцту;
  • 2-3 ст.л засобу для миття підлог (за бажанням);
  • кілька крапель ефірної олії (за бажанням).

Білизна на основі хлору дезінфікує поверхні, тому нею не варто нехтувати. Особливо це стосується передпокою, де члени сім’ї залишають взуття та верхній одяг. Оцет виконує подібні функції. Його обирають ті, хто не любить запаху хлорки. Щоб надати приміщенню гарного аромату, господині також використовують спеціальні засоби для миття підлоги. А кілька крапель улюбленої ефірної олії теж чудово освіжать і наповнять ароматами кімнату.

Зверніть увагу, що мити підлогу слід у гумових рукавичках.

Секрет у швабрі: яку вибрати

Експерти із прибирання переконують, що неправильна швабра може звести всю роботу нанівець. Так, швабри з губкою тільки розносять бруд приміщенням, але практично не вбирають його. На їхню думку, це найгірший вибір із усіх.

Фаворитка експертів із прибирання та чистоти – швабра з ганчіркою з мікрофібри. Саме цей матеріал дозволяє якісно та швидко вимити підлогу, не залишивши розводів. Доказом цього стане експеримент: помийте підлогу один раз такою шваброю. Потім замініть воду чистою та випрайте або замініть чистою накладку з мікрофібри. Помийте підлогу ще раз – ви побачите, що вода та ганчірка залишаться практично чистими. Тож тест на «білі шкарпетки» пройдете неодмінно.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні