Цей пиріг називається «Королівська ватрушка», але сьогодні пропонуємо приготувати ватрушку за новим рецептом.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з яблуками на піщаному тісті.
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- по 100 г вершкового масла та цукру;
- 10 г розпушувача.
Для начинки:
- 400 г сиру;
- 2 курячі яйця;
- 150 г цукру;
- ванілін.
Приготування:
- У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, цукор, розпушувач і все перемішайте.
- Вершкове масло дістаньте з холодильника і нехай воно стане кімнатної температури. Додайте його до борошна і перетріть руками всі інгредієнти в крихту.
- Для начинки яйця з’єднайте з сиром, всипте цукор і ванілін. За допомогою блендера доведіть суміш сиру до однорідної консистенції.
- Форму для запікання змастіть олією, борошняну суміш розділіть на 3-4 рівні частини.
- На дно форми викладіть першу частину суміші, потім розподіліть сирну суміш, знову шар тіста, і шар сирної маси. Шари розподіляйте так, щоб крихта зрештою виявилася зверху.
- Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте ватрушку 60 хвилин.