Пропонуємо приготувати вам шарлотку з яблуками за традиційним рецептом. Така випічка точно вам сподобається. І не забудьте додати трохи кориці, щоб шарлотка була ще смачнішою.
Читайте також: Лінива шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг усього за 15 хвилин
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка;
- Цукор – 1 склянка;
- Яйця – 3 шт.;
- Яблука – 3-4 шт.;
- вершкове масло та панірувальні сухарі для змащування форми;
- мелена кориця – за смаком.
Приготування:
- Яйця потрібно збити з цукром до стійкої піни за допомогою міксера.
- Просіяти борошно і акуратно ввести в яєчну суміш, перемішати лопаткою, міксером збивати нічого не потрібно більше.
- Яблука помити, видалити серцевину і нарізати часточками.
- Змастити форму для випікання маслом і посипати панірувальними сухарями, щоб шарлотка не пристала до форми під час випічки.
- На дно форми вилити трохи тіста. Викласти яблука, посипати корицею і зверху залити тістом, що залишилося.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.
До речі, яблука можна замінити на груші, сливу, персики, смак шарлотки від цього точно не зміниться.
Також при бажанні до тіста можна додати ванільний цукор для ароматизації випічки.