Традиційно кляр готується з яєць, борошна та молока, але ми пропонуємо відступити від цього рецепту.
Раніше ми розповідали, як правильно підготувати м’ясо для відбивних.
Інгредієнти:
- 1 велике яйце;
- 1 жовток;
- 3–4 ст. ложки борошна;
- 50–70 мл сильногазованої води;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Заздалегідь треба відбити м’ясо, посолити його трохи та поперчити. Якщо ви смажитимете рибу, то наріжте її порційними шматочками.
- Взяти глибоку миску, вбити яйця, трошки додати солі і поперчити, збити за допомогою вилки або віночка.
- Просіяти борошно з розпушувачем і додати до яєць, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, влити газовану воду. І знову перемішати. До речі, воду потрібно брати дуже холодну і правильно солити, адже мінеральна вода також трохи солонувата.
- Такий кляр не любить довгої роботи, тому що бульбашки швидко випаровуються, тому відразу ж приступайте до смаження своїх відбивних чи риби.
- Кляр повинен вийти густуватим, але важливо не переборщити, інакше він шматком лежатиме навколо м’яса.
- І ще, через наявність води в клярі при жарінні масло може дуже розбризкуватися, тому краще брати сковороду з високими бортиками або сотейник.
- Готові відбивні краще розкласти на серветки або паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.