Неділя, 23 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайшвидше дріжджове тісто для ідеальних пиріжків: усі будуть просити у вас цей...

Найшвидше дріжджове тісто для ідеальних пиріжків: усі будуть просити у вас цей рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Дріжджове тісто вимагає часу та уваги, але є рецепт, завдяки якому дріжджове тісто буде готове буквально за 20-30 хвилин. А пиріжки з такого тіста виходять неймовірно смачні, м'які та повітряні.

Це тісто кулінари називають “потопельником”, тому що для його приготування використовується холодна вода.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві пиріжки з капустою.

Інгредієнти:

  • Вода – 350 мл;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л;
  • Сіль – 1 ч. л. без верху;
  • Рослинна олія – 2,5 ст. л;
  • Борошно – 2 пів літрові баночки.

Приготування:

  1. У глибоку миску налийте теплу воду, всипте цукор та дріжджі, все перемішайте, відставте опару на 5-10 хвилин, щоб вона підійшла – утворилася шапочка з дріжджів.
  2. Після цього до дріжджової опари додайте сіль, олію, просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук. Важливо не забивати його борошном. Якщо в процесі вимішування, воно буде липнути до рук, то можна додати трохи олії.
  4. Далі тісто потрібно скласти в целофановий пакет і відправити на 15-20 хвилин у каструлю з холодною водою, чим холодніше, тим краще. Тісто повинно бути повністю під водою.
  5. У воді дріжджове тісто дуже швидко підніметься і наповниться пухирцями повітря. Одна з ознак готовності тіста – воно має плавати як поплавець, тобто піднятися на самий верх.
  6. Після цього потрібно дістати тісто та приступати до формування пиріжків.
  7. З цього тіста можна приготувати і смажені пиріжки, і печені.
  8. В якості начинки можна вибирати будь-яку – картоплю, капусту, яблука, сир солодкий, сир із зеленню, відварені яйця із зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні