А ще, савоярді – відмінна основа для десертів, серед яких найбільш популярний – тірамісу.
Купити це печиво можна в магазині, а можна спробувати приготувати в домашніх умовах, тим більше, що ніяких екзотичних та дорогих інгредієнтів вам точно не доведеться купувати.
Інгредієнти:
- Борошно – 90 г;
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;
- Розпушувач – ½ ч. ложки;
- Сіль – 1 щіпка;
- Яйця – 2 штуки;
- Цукор – 50 г + 2-3 ст. ложки;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування:
- Просійте борошно і змішайте його з крохмалем, розпушувачем і сіллю.
- В окремому посуді збийте жовтки з цукром та ванільним цукром до білого кольору.
- В окремому посуді збийте білки до твердих піків.
- У три прийоми введіть білки в жовткову масу і злегка перемішайте, частинами введіть борошно і теж злегка перемішайте, щоб не пошкодити повітряну структуру тіста.
- Візьміть кондитерський мішок і покладіть у нього тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть лист пергаментним папером і за допомогою кондитерського мішка зробіть палички до 1,5-2 см шириною і довжиною 7-8 см.
- Зверху присипте їх цукром. Відправте в духовку на 12-15 хвилин, щоб вони набули легкого золотистого кольору.
Все, популярний італійський десерт готовий!