Якщо ви любите рибу, то маринований товстолоб вам точно сподобається. Та й ціна на нього приємніша, ніж на ту ж скумбрію.
Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів червоної риби.
Інгредієнти
- 1 кг товстолобика (філе);
- 5 цибулин;
- 600 мл олії.
Для маринаду:
- 1 л води;
- 100 г солі;
- 100 г цукру;
- 100 мл 9% оцту;
- 2-3 лаврові листи;
- 1 ч. ложка зерен коріандру;
- 1 ч. ложка чорного перцю горошком:
- 5 шт. ароматного перцю;
- 2-3 бутончики гвоздики.
Приготування
- У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, спеції. Поставте на плиту і кип’ятіть близько 5 хвилин, щоб спеції розкрили аромат.
- Філе товстолобика наріжте невеликими шматочками — це забезпечить рівномірне та швидке маринування.
- Для маринування ідеально підійде літрова скляна банка. У ній риба добре просочуватиметься маринадом і зручно зберігатиметься.
- Укладіть шматочки риби в банку і залийте їх маринадом, що повністю остигнув, разом зі спеціями, додайте оцет.
- Відправте в холодильник на 24 години.
- Потому злийте маринад, цибулю наріжте півкільцями. І в чисту банку викладіть шарами цибулю та рибу, а зверху залийте олією. Дайте ще трохи час настоятися і риба готова!
Так як річкова риба може мати паразити, господині радять перед маринуванням відправити її в морозилку, щоб вона добре промерзла. Але ж в маринаді є достатньо солі та оцту, щоб убити все те, що може вас хвилювати.
Смачного!
Читайте також:









