Смачнючий маринований товстолобик: він затьмарить і скумбрію, і оселедець – найкращий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

Толстолобик
Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме маринований товстолобик перетворюється на ніжну, ароматну і по-справжньому делікатесну страву. Пропонуємо простий і швидкий рецепт, який дозволить насолодитися смаком вже за добу.

Якщо ви любите рибу, то маринований товстолоб вам точно сподобається. Та й ціна на нього приємніша, ніж на ту ж скумбрію.

Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів червоної риби.

Інгредієнти

  • 1 кг товстолобика (філе);
  • 5 цибулин;
  • 600 мл олії.

Для маринаду:

  • 1 л води;
  • 100 г солі;
  • 100 г цукру;
  • 100 мл 9% оцту;
  • 2-3 лаврові листи;
  • 1 ч. ложка зерен коріандру;
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком:
  • 5 шт. ароматного перцю;
  • 2-3 бутончики гвоздики.

Приготування

  1. У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, спеції. Поставте на плиту і кип’ятіть близько 5 хвилин, щоб спеції розкрили аромат.
  2. Філе товстолобика наріжте невеликими шматочками — це забезпечить рівномірне та швидке маринування.
  3. Для маринування ідеально підійде літрова скляна банка. У ній риба добре просочуватиметься маринадом і зручно зберігатиметься.
  4. Укладіть шматочки риби в банку і залийте їх маринадом, що повністю остигнув, разом зі спеціями, додайте оцет.
  5. Відправте в холодильник на 24 години.
  6. Потому злийте маринад, цибулю наріжте півкільцями. І в чисту банку викладіть шарами цибулю та рибу, а зверху залийте олією. Дайте ще трохи час настоятися і риба готова!

Так як річкова риба може мати паразити, господині радять перед маринуванням відправити її в морозилку, щоб вона добре промерзла. Але ж в маринаді є достатньо солі та оцту, щоб убити все те, що може вас хвилювати.

Смачного!

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?