Найпростіші інгредієнти та шикарна страва готова! Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати печінку в пакеті.
Інгредієнти
- куряча печінка – 400-420 г,
- шампіньйони — 400 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт. (100 г),
- яйця – 2 шт.,
- молоко – 50 мл,
- борошно — 3 столові ложки,
- вершкове масло — 50 г (розм’якшене),
- олія — 4 столові ложки (і трохи для змащування форми),
- приправа для курки – ½ чайної ложки, сіль, чорний перець – за смаком.
Печінковий рулет – приготування
- Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментом і злегка змастіть олією.
- Печінку промийте, очистіть від плівок та жилок. Цибулю наріжте. Складіть печінку, цибулю та молоко у блендер, подрібніть до однорідності. Додайте яйця, борошно, сіль, перець та приправу. Перемішайте – вийде густе тісто, схоже, як на млинці.
- Вилийте масу на лист, розрівняйте тонким шаром (близько 1 см). Поставте в духовку на 15 хвилин.
- Дрібно наріжте печериці, обсмажте їх на олії 5–7 хвилин до золотистого кольору, посоліть і поперчіть. Остудіть.
- Охолоджений печінковий корж змастіть розм’якшеним вершковим маслом. Поступово викладіть гриби, відступивши пару сантиметрів від далекого краю. За допомогою пергаменту акуратно згорніть корж у рулет.
- Загорніть рулет у пергамент або фольгу і приберіть у холодильник на 30–60 хвилин, щоб він ущільнився і краще тримав форму.
- Наріжте скибочками – вийде гарна закуска з ароматною грибною начинкою та ніжним печінковим смаком.
Порада: рулет можна приготувати заздалегідь – у холодному вигляді він стає навіть смачнішим.
Вас також можуть зацікавити новини:







