Осінь — найкращий час, щоб побалувати себе та близьких запеченим гарбузом. Ця страва поєднує в собі легкість та насичений смак, а завдяки меду, горіхам та ароматним спеціям перетворюється на справжній гастрономічний шедевр. Запечений гарбуз із бальзамічним оцтом та шавлією — чудовий варіант для здорового обіду, вечері чи навіть десерту.
Вам буде цікаво: Гарбуз, айва чи журавлина: що додати в шарлотку восени
Інгредієнти
-
Гарбуз — 1200 г
- Розтоплене вершкове масло – 3 ст. ложки
- Бальзамічний оцет – 3 ст. ложки
- Мед – 1 ст. ложка
-
Шавлія суха — 1 ч. ложка
-
Молотий коріандр — ½ ч. ложки
-
Сіль, перець – за смаком
-
Волоські горіхи — 30 г
Приготування
-
Гарбуз очистіть і наріжте великими скибочками.
-
Деко застеліть пергаментним папером.
-
У мисці змішайте гарбуз із вершковим маслом, медом, оцтом, спеціями та травами.
-
Викладіть на лист і запікайте в духовці при 220°C протягом 15 хвилин.
-
Переверніть скибочки, посипте рубаними волоськими горіхами і запікайте ще 15 хвилин при 200°C.
Готову страву можна подавати як гарнір до м’яса або як самостійну теплу закуску. Гарбуз виходить м’яким, злегка карамелізованим і ароматним.
Читайте також:







