Соковита курка, пухкі галушки та пряний часник — цей ароматний суп не залишить байдужим нікого. Вас проситимуть приготувати його знову і знову.
Раніше ми розповідали, як приготувати «М’ясо по-французьки» з курки.
Інгредієнти
- вода — 1,8 л
- курка (стегна або будь-яка інша частина) — 350 г
- картопля — 350 г
- морква — 100 г
- цибуля — 100 г
- олія — 2 ст. л.
- сіль — за смаком
- перець чорний мелений — за смаком
- лавровий лист — 1 шт.
- кріп (свіжий або заморожений) — 10 г
Для галушок:
- борошно — 100 г
- яйце — 1 шт.
- сіль — 1/3 ч. л.
- олія — 1 ст. л. + 2 ч. л.
- вода — 1 ст. л.
- часник — 2 зубчики
- італійські трави сушені — 1 ч. л.
Приготування
- Заливаємо куряче м’ясо водою, солимо, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Накриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні 40 хвилин.
- Дістаємо м’ясо з бульйону, відокремлюємо від кісток, нарізаємо маленькими шматочками.
- Додаємо в каструлю очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю, варимо 10 хвилин.
- Нарізаємо кубиками цибулю, натираємо моркву на крупній тертці, обсмажуємо цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.
- Готуємо тісто для галушок. Змішуємо яйце і сіль, додаємо 1 ст. л. олії і воду. Перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Замішуємо м’яке еластичне тісто.
- Формуємо кульку, накриваємо плівкою, залишаємо на 10–15 хвилин.
- Пропускаємо часник через прес, додаємо 2 ч. л. олії, італійські трави, перемішуємо.
- Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт — товщина 2 мм. Змащуємо поверхню тіста сумішшю часнику, масла і прянощів (не доходячи до краю 1 см) і загортаємо в щільний рулет. Нарізаємо рулет шайбочками товщиною 0,5 см.
- Викладаємо в каструлю м’ясо і цибулю з морквою, додаємо чорний мелений перець, доводимо до смаку сіллю. Даємо супу закипіти і кладемо галушки-рулетики. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще 7–10 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: