Курячий суп з часниковими галушками: готуємо ситний й ароматний обід

Этот материал также доступен на русском языке

курячий суп з галушками
Ніжний бульйон, м’яке куряче м’ясо та пухкі галушки з легким ароматом часнику — цей суп стане справжньою окрасою обіду.

Соковита курка, пухкі галушки та пряний часник — цей ароматний суп не залишить байдужим нікого. Вас проситимуть приготувати його знову і знову.

Раніше ми розповідали, як приготувати «М’ясо по-французьки» з курки.

Інгредієнти

  • вода — 1,8 л
  • курка (стегна або будь-яка інша частина) — 350 г
  • картопля — 350 г
  • морква — 100 г
  • цибуля — 100 г
  • олія — 2 ст. л.
  • сіль — за смаком
  • перець чорний мелений — за смаком
  • лавровий лист — 1 шт.
  • кріп (свіжий або заморожений) — 10 г

Для галушок:

  • борошно — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1/3 ч. л.
  • олія — 1 ст. л. + 2 ч. л.
  • вода — 1 ст. л.
  • часник — 2 зубчики
  • італійські трави сушені — 1 ч. л.

Приготування

  1. Заливаємо куряче м’ясо водою, солимо, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Накриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні 40 хвилин.
  2. Дістаємо м’ясо з бульйону, відокремлюємо від кісток, нарізаємо маленькими шматочками.
  3. Додаємо в каструлю очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю, варимо 10 хвилин.
  4. Нарізаємо кубиками цибулю, натираємо моркву на крупній тертці, обсмажуємо цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.
  5. Готуємо тісто для галушок. Змішуємо яйце і сіль, додаємо 1 ст. л. олії і воду. Перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Замішуємо м’яке еластичне тісто.
  6. Формуємо кульку, накриваємо плівкою, залишаємо на 10–15 хвилин.
  7. Пропускаємо часник через прес, додаємо 2 ч. л. олії, італійські трави, перемішуємо.
  8. Розкачуємо тісто в тонкий прямокутний пласт — товщина 2 мм. Змащуємо поверхню тіста сумішшю часнику, масла і прянощів (не доходячи до краю 1 см) і загортаємо в щільний рулет. Нарізаємо рулет шайбочками товщиною 0,5 см.
  9. Викладаємо в каструлю м’ясо і цибулю з морквою, додаємо чорний мелений перець, доводимо до смаку сіллю. Даємо супу закипіти і кладемо галушки-рулетики. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще 7–10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?