Середа, 23 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяШоколадні кульки з сюрпризом: десерт, що тане в роті

Шоколадні кульки з сюрпризом: десерт, що тане в роті

Этот материал также доступен на русском языке
Без випікання, з простих інгредієнтів і з хрустким секретом усередині – ви точно приготуєте ці цукерки ще не раз!

Приготуйте смачні цукерки власноруч, використовуючи прості інгредієнти, які знайдуться в кожному холодильнику. Такий десерт оцінять абсолютно всі!

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні цукерки “П’яна вишня”.

Інгредієнти

  • Крем-сир – 70 г
  • Фундук – 12 шт.
  • Чорний шоколад – 1 плитка
  • Вафлі – 170 г
  • Олія – 4 ст. л.
  • Білий шоколад – 2 плитки

Приготування

  1. Вафлі подрібнюємо в блендері, додаємо до них крем-сир, плитку розтопленого білого шоколаду. Усе добре перемішуємо.
  2. Беремо трохи маси, крутимо кульку, робимо невелике заглиблення, кладемо в нього горіх, защипуємо і формуємо кульку. Має вийти 12 кульок.
  3. Готові кульки поміщаємо в морозилку на 1 годину.
  4. Топимо плитку білого шоколаду, додаємо 2 ст. л. олії, перемішуємо.
  5. Занурюємо кульку за допомогою зубочистки в шоколад (6 шт. робимо з білим, 6 шт. – з чорним шоколадом). Обов’язково тримаємо над тарілкою, щоб стекло зайве, та перекладаємо на пергамент.
  6. Топимо плитку чорного шоколаду, додаємо 2 ст. л. олії, перемішуємо. Занурюємо кульку за допомогою зубочистки в шоколад.
  7. Зверху прикрашаємо цукерки шоколадом, що залишився: білі кульки – чорним шоколадом (за допомогою ложки) і навпаки. Зверху присипаємо крихтами подрібненої вафлі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні