Середа, 25 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіто на тарілці: як приготувати ліниві вареники з вишнею за 20 хвилин

Літо на тарілці: як приготувати ліниві вареники з вишнею за 20 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон вишні розпочався, тож саме час приготування страв з цією ягодою. Сьогодні пропонуємо наліпити лінивих вареників.

Цей рецепт – справжній порятунок для тих, хто хоче домашніх вареників без довгого ліплення. Готується за лічені хвилини, а смак – наче з дитинства.

Раніше ми розповідали, як приготувати літній торт без духовки.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний – 1 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. ложки
  • Пшеничне борошно – 6 ст. ложек
  • Цукор – 6 ст. ложок
  • Сіль – 0,3 ч. ложки
  • Вишня – 200 г

Приготування

  1. У глибоку миску насипте шість  столових ложок цукру. Додайте два сирих яйця. Збийте за допомогою виделки або віничка.
  2. До яєчної маси додайте сир і добре розімніть.
  3. У сир додайте сіль та манну крупу.
  4. Додайте до сиру просіяне борошно і замішайте еластичне тісто.
  5. З тіста зробіть ковбаску, яку наріжте на однакові шматочки.
  6. У кожен вареник покладіть вишню без кісточки. Загорнітьтісто так, щоб ягода була всередині вареника.
  7. Ліниві вареники зваріть у киплячій підсоленій воді буквально 4-6 хвилин. Відразу ж після того, як вони спливуть на поверхню води, зніміть каструлю з вогню.
  8. Подавайте вареники зі сметаною та цукром. Також страву можна прикрасити свіжими ягодами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні