Млинцева кутя
Інгредієнти:
Для заправки:
- мак — 100 грамів,
- родзинки — 60 грамів,
- горіхи волоські — 60 грамів,
- мед — 80 грамів,
- цедра — 10 грамів.
Для млинців:
- молоко — 300 мілілітрів,
- вода — 150 мілілітрів,
- яйця — 2 штуки,
- борошно — 160 грамів (1 склянка 250 мілілітрів),
- олія рослинна — 2 столові ложки,
- сіль — 1/4 чайної ложки.
Приготування:
- У глибоку миску вбити яйця, всипати сіль і збовтати до однорідності. Влити молоко і воду і перемішати.
- Просіяти борошно через дрібне сито. Ретельно перемішати, щоб розійшлися всі борошняні грудочки.
- Влити в тісто 1,5 столової ложки рослинної олії без запаху та перемішати.
- Розігріти сковороду на помірному вогні.
- Смажити млинці приблизно по 1 хвилині з кожного боку, до золотистого кольору. Готові млинці трохи остудити.
Підготовляємо заправку.
- Мак пересипати в дрібне ситечко і промити під проточною водою. Викласти мак у сотейник, залити водою і довести до кипіння. Варити мак на маленькому вогні 25-30 хвилин. Зняти сотейник з вогню і залишити мак охолонути разом із рідиною.
- Родзинки промити, викласти в глибоку миску і залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин.
- Розігріти суху сковороду. Горіхи нарізати невеликими шматочками, викласти на сковорідку і підсушити на невеликому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин.
- Родзинки відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина. Обсушити паперовим рушником.
- Мак відкинути на ситечко і залишити на 15-20 хвилин, щоб стекла вся рідина.
- Макові зерна подрібнити блендером до однорідності, додати горіхи, родзинки, апельсинову цедру, мед і перемішати.
- Млинці згорнути в рулетик і нарізати смужками завширшки 5 мм. Викласти їх в глибоку миску, додати макову заправку і перемішати.
Дивіться рецепти, які стануть чудовим доповненням до вашого святкового меню: