Картопляні гнізда
Ніжне картопляне пюре відмінно гармонує із соковитою начинкою.
Інгредієнти
Картопля – 11 штук, молоко – 50 мілілітрів, печериці – 100 грамів, морква – 1 штука, цибуля – 2-3 штуки, часник – 2-3 зубчики, яйце – 1 штука, сметана – 2-3 столові ложки, сіль, спеції та зелень – за смаком.
Приготування
- Очищену картоплю відварити до готовності.
- Поки вона вариться, почистити і кубиками нарізати цибулю. Моркву натерти на середній тертці, часник подрібнити.
- Далі помити, почистити гриби і нарізати їх невеликими кубиками.
- Обсмажити гриби в глибокій пательні, потім додати моркву, цибулю, спеції та часник, усе це перемішати і смажити під закритою кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.
- Додати сметану і тушкувати 10-15 хвилин – до готовності.
- Із картоплі приготувати картопляне пюре, додавши в нього молоко, сіль і один жовток, усе це перемішати на пюре.
- Змастити деко рослинною олією.
- Викласти готове картопляне пюре так, щоб вийшли «гнізда».
- У середину викласти начинку і поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Всього 1 столова ложка – і картопляне пюре буде смачне, повітряне та схоже на крем
- Молдовський картопляний пиріг з бринзою – смачна та повноцінна вечеря для всієї родини
- Картопляні галушки з куркою та грибами – воістину святкова страва з багатим смаком
- Смачний читацький рецепт: картопляні мафіни – і на вечерю подати, і гостей не соромно почастувати