Готується такий оселедець просто, але виходить справжній кулінарний шедевр, який ідеально доповнить вечерю або обід.
Раніше ми розповідали, як засолити скумбрію.
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 кг;
- Сіль – 6 столових ложок солі;
- Запашний перець – 10 горошин;
- Цукор – 3 столові ложки;
- Лавровий лист – 3-4 шт.;
- Вода – 1 літр.
Приготування:
- Спершу приготуйте маринад, для цього налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Всипте сіль, цукор, спеції і нехай маринад залишиться на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Оселедця потрібно розморозити, добре вимити і, не очищаючи від нутрощів, залити маринадом, що остигнув.
- Оселедець у маринаді потрібно відправити на нижню полицю холодильника, якщо морозилка у вас зверху, то тоді на верхню на три дні.
- За цей час оселедець повністю готовий до вживання.
Читайте також: