Молдовський картопляний пиріг із бринзою
Інгредієнти
Картопля — 1 кг, кукурудзяна крупа (дрібний помел) — 100 г, борошно пшеничне — 15 г, яйця — 2 шт., масло вершкове — 120 г, бринза — 100 г, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Картоплю відварити до готовності, очистити і натерти на великій тертці в глибоку миску.
- До картоплі додати яйця, борошно та кукурудзяну крупу (70 г).
- Інгредієнти посолити та перемішати до однорідної маси.
- Форму для випікання (22 см у діаметрі) змастити вершковим маслом (20 г) і посипати кукурудзяною крупою (30 г).
- Викласти картопляну масу, розрівняти і зробити на поверхні смужки вилкою.
- Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.
Готову страву дістати з духовки, нарізати на шматочки і подавати з соусом.
Для приготування соусу в сотейнику розтопити вершкове масло та покришити бринзу. Акуратно перемішати і зняти з вогню: шматочки бринзи не повинні повністю розчинитися.
Читайте також: