Цей рецепт ще називають «П’ятихвилинка» – ні не через те, що сало готується 5 хвилин, а тому що з’їдається рівно за цей час.
Раніше ми розповідали, як довго може зберігатися сало у холодильнику.
Інгредієнти:
Це з розрахунку на три літрові банки.
- 1 л води;
- 170-180 г солі;
- 2 кг сала;
- 3 лаврові листи;
- 6 зубчиків часнику;
- перець запашний горошком.
Приготування:
- Сало можна нарізати будь-якими шматочками.
- Спершу потрібно приготувати маринад (розсіл). Для цього у кип’яченій воді потрібно розчинити сіль і прокип’ятити.
- Гарячим розсолом залити сало у банках. У кожну банку додати по 2 зубчики часнику, по 1 лавровому листочку і кілька горошин перцю. Банки накрити кришками. Відправити у каструлю на стерилізацію. Для цього на дно каструлі потрібно застелити рушник чи будь-який відріз тканини. Поставити банки з салом і залити водою по плічка.
- Коли вода закипить стерилізувати сало на повільному вогні 2 години.
- Після цього банки потрібно закатати, перевернути вгору дном і дати охолонути.
Охолоджене сало можна зберігати в підвалі, коморі або на балконі.
Таке сало просто тане в роті, воно дуже соковите та ароматне.
Зараз читають: