Маринований буряк
Буряк маринований – рецепт нескладний. Рецепт з маринованим буряком дуже смачний і яскравий. Такий буряк швидкого приготування подається як холодна закуска.
А можна приготувати з неї холодник або холодний борщ. Тим більше, що холодний борщ із маринованим буряком із банки можна готувати і влітку, і взимку.
Інгредієнти
«Буряк — 1 кілограм, вода — 1 літр, сіль — 1 столова ложка, цукор — 1 столова ложка, лавровий лист — 2 штуки, гвоздика — 2-3 бутони, чорний перець горошком — 8 штук, оцет (9%) — 70 мілілітрів.
Приготування
- Відварити буряк до готовності, остудити, очистити й нарізати соломкою.
- Змішати воду, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець горошком, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
- Відправити в маринад буряк, довести до кипіння, влити оцет і варити ще дві хвилини.
- Розкласти по стерилізованих банках разом із маринадом.
- Закатати, перевернути й укутати до повного охолодження.
Маринований буряк можна їсти як закуску, додавати в інші салати або в борщ як заправку.
Іван Васильович, Вінницька обл.»
Читайте також: