Буває, що гості приходять зовсім несподівано, і навіть нема чим їх пригостити. Не губіться! Торт “Виручайка” – справжній порятунок для гостинної господині. Найніжніша випічка просто тане у роті, а готується максимально швидко!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний та соковитий торт на кефірі «Ванька кучерявий».
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 5 ст. л. з гіркою
- Какао-порошок – 1 ст. л. з гіркою
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Молоко – 6 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сода – 1/2 ч. л. (гашена)
- Тертий шоколад
Для крему:
- Сметана – 500 г
- Цукрова пудра – 2-3 ст.
- Банан – 2 шт.
Приготування:
- У миску розбийте яйця і посоліть.
- Додайте цукор і збийте віночком.
- Просійте борошно та какао у тісто.
- Додайте половину гашеної соди і перемішайте.
- Додайте олію і перемішайте.
- Тісто перелийте в ємність, що підходить для випікання в мікрохвильовій печі.
- Випікайте тісто на 800 Вт протягом 5 хвилин. Не відкриваючи мікрохвильову піч, залиште в ній бісквіт її на 10 хвилин.
- Вийміть тісто з форми, зробіть надріз по бісквіту і розріжте за допомогою нитки на дві частини.
- Сметану змішайте з невеликою кількістю цукрової пудри. Змастіть торт кремом і покладіть у нього прошарок з банана.
- Посипте торт тертим шоколадом.
Вас також можуть зацікавити новини: