Сметанний пиріг з яблуками та бананом
Тісто для пирога – найпростіше, на основі яєць, цукру, сметани та борошна. Щоб пиріг був пишним, не забудьте додати розпушувач.
Інгредієнти
Сметана жирністю 15% – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 70 г, сіль – щіпка, розпушувач – 2 чайні ложки, цукор – 100 г + 2-3 столові ложки, ванільний цукор – 1,5 чайної ложки, борошно – 500 г + трохи для посипання, картопляний крохмаль – 3 столові ложки, кисло-солодкі яблука – 5–6 шт., вода – 50 мл, банан – 1 шт., цукрова пудра – 2 столові ложки.
Як готувати
-
Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру та ванільний цукор. Додайте борошно і 2 столові ложки крохмалю і перемішайте.
-
Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м’яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчової плівкою і приберіть у холодильник на 15–20 хвилин.
-
Очистіть яблука і наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковороду, додайте 2–3 столові ложки цукру та воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.
-
Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкотіть круглим пластом і розподіліть його по дну і бортиках форми діаметром 26 см.
-
Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та нарізаний кружальцями банан. Розкотіть третину тіста, що залишилося, тонким пластом, наріжте смужками і викладіть їх плетінкою на начинку.
-
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум’янитися.
-
Остудіть його у формі, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.
Читайте також: Повітряний і дуже ароматний: печемо бісквітний рулет всього за 15 хвилин