П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПро цей рецепт багато хто давно забув - ось як раніше готували...

Про цей рецепт багато хто давно забув – ось як раніше готували найпишніші і найвищі оладки

Этот материал также доступен на русском языке
Смак цих оладок багатьом знайомий із дитинства. Такі 20-30 років тому обов'язково подавали у дитячих садках. Вони були не тільки смачні, а й дуже м'які, і пухкі, наче хмаринка.

Головний секрет повітряності таких оладок – це свіжі дріжджі. Не варто боятися, що вони опадуть після смаження або будуть забитими, цей рецепт допоможе вам приготувати справжній шедевр.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на вареники.

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 г;
  • Вода – 480 г;
  • Курине яйце – 1 шт.;
  • Сухі дріжджі – 8 г;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Цукор – 1,5-2 ст. ложки;
  • Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Візьміть воду та підігрійте її до 40 градусів, всипте сіль, цукор, дріжджі, вбийте яйце і добре все розмішайте.
  2. Просійте борошно і введіть в дріжджову суміш. Розмішайте, щоб не було грудочок.
  3. Накрийте миску рушником або звичайною харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Розігрійте сковороду з олією і на середньому вогні смажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки, викладаючи масу ложкою.

Читайте також: Оладки з кабачків та картоплі – максимум вітамінів і стільки ж задоволення

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні