Головний секрет повітряності таких оладок – це свіжі дріжджі. Не варто боятися, що вони опадуть після смаження або будуть забитими, цей рецепт допоможе вам приготувати справжній шедевр.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на вареники.
Інгредієнти:
- Борошно – 480 г;
- Вода – 480 г;
- Курине яйце – 1 шт.;
- Сухі дріжджі – 8 г;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукор – 1,5-2 ст. ложки;
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Візьміть воду та підігрійте її до 40 градусів, всипте сіль, цукор, дріжджі, вбийте яйце і добре все розмішайте.
- Просійте борошно і введіть в дріжджову суміш. Розмішайте, щоб не було грудочок.
- Накрийте миску рушником або звичайною харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Розігрійте сковороду з олією і на середньому вогні смажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки, викладаючи масу ложкою.
Читайте також: Оладки з кабачків та картоплі – максимум вітамінів і стільки ж задоволення