Для приготування улюбленої випічки не завжди є час. Але ж це не привід від неї відмовлятися! Благо, є спрощені “ледачі” рецепти. Сьогодні пропонуємо приготувати легендарний торт “Наполеон” без випічки.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” без випікання за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- листкове печиво «вушка» – 400 г
- яєчні жовтки – 7 шт.
- молоко – 900 мл
- цукор – 200 г
- ванільний екстракт – 1 ст. л.
- борошно – 100 г
- вершкове масло – 200 г
- ягоди та фрукти для прикраси – за смаком
Приготування:
- Готуємо крем. У каструлі збиваємо міксером жовтки та цукор, потім додаємо борошно. Перемішуємо доти, доки не вийде маса однорідної консистенції без грудок. Вливаємо небагато (близько 100 мл) молока.
- Окремо нагріваємо молоко, що залишилося на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім повільно, помішуючи віночком, вливаємо молоко у жовткову суміш. Ставимо на середній вогонь.
- Крем доводимо до кипіння, постійно перемішуючи, щоб не пригорів. Варити потрібно 2-3 хвилини до загустіння.
- Додаємо в крем ванільний екстракт та вершкове масло, ретельно перемішуємо віночком, щоб крем став однорідним. Якщо будуть грудочки, крем потрібно пропустити через дрібне сито.
- Накриваємо крем харчовою плівкою (але щоб вона не торкалася крему) і відправляємо в холодильник охолонути.
- Збираємо торт з печива (5-10 штук залишаємо для обсипання). На велику тарілку викладаємо шар печива. Змащуємо кремом. Потім знову викладаємо печиво й рясно змащуємо кремом. Повторюємо шари, доки печиво не закінчиться. Покриваємо торт кремом і відправляємо в холодильник на 2 години.
- Подрібнюємо печиво, що залишилося, у блендері і акуратно обсипаємо крихтою, що вийшла, торт зверху і з боків. Прикрашаємо ягодами та фруктами до смаку.
Вас також можуть зацікавити новини:
Духовка не потрібна: робимо дуже смачний «смугастий» торт без випічки
Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)