Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБільше ніяких жовтих плям і розводів: навіть найстаріша ванна виглядатиме, як нова

Більше ніяких жовтих плям і розводів: навіть найстаріша ванна виглядатиме, як нова

Этот материал также доступен на русском языке
Іржа, вапняний наліт, жовті плями та бруд, які з часом псують вигляд ванни можуть бути не тільки естетичним недоліком, але й зашкодити здоров’ю. Якщо звичайне миття не допомагає, а коштовну хімію з їдким ароматом не хочеться купувати, скористайтеся цими дієвими і незаслужено забутими копійчаними засобами.

Сода та оцет

На вологу поверхню ванни нанесіть соду. Особливу увагу приділяйте проблемним місцям, їх можна трохи потерти содою. Залиште засіб працювати на 20 хвилин. Потім налийте столовий оцет в пульверизатор і змочіть ним усю поверхню ванни.

Раніше ми розповідали, як почистити унітаз домашніми засобами.

Ви побачите хімічну реакцію, у процесі якої відбуватиметься чищення поверхні ванни. Через 30 хвилин протріть губкою місця з найскладнішими забрудненнями та все змийте водою.

Оцет

Змочіть шматки тканини в оцті та покладіть їх на забруднені місця. Решту ванни обробіть оцтом з пульверизатора. Через пів години протріть поролоновою губкою та змийте водою.

Лимонна кислота

100 г лимонної кислоти розчиніть у літрі теплої води та змочіть розчином усю поверхню ванни. На дуже забруднені місця можна покласти шматки тканини, змочені в цьому розчині. Через 30 хвилин протріть поролоновою губкою та змийте водою.

Перекис водню і нашатир

Аптечний розчин перекису водню змішайте з нашатирним спиртом у пропорції 1:1. Змочуйте засобом губку та протирайте поверхню ванни. Засіб можна залишити на 30-60 хвилин. Після цього ретельно змийте його чистою водою.

Читайте також: Навіть найскладніші забруднення розтануть на очах: ​​і кухня, і ванна блискатимуть від цієї пасти

Господарське мило та сода

Натріть половину бруска господарського мила на тертку. Додайте 2 столові ложки соди. Розведіть суміш водою до пастоподібного стану. Натріть ванну та залиште на 30 хвилин. Коли пройде час – змийте водою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні