П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніші та найсмачніші вареники – ось як готують тісто досвідчені господині: візьміть...

Найніжніші та найсмачніші вареники – ось як готують тісто досвідчені господині: візьміть на замітку

Этот материал также доступен на русском языке
Вареники – це улюблена страва українців, але кожна господиня має свій вдалий рецепт тіста, з якого виходять найсмачніші та найніжніші вареники. Саме такий рецепт ми вам сьогодні пропонуємо.

Як приготувати повітряні вареники розповіла експертка та блогерка, переможниця проєкту “МайстерШеф” на СТБ Єлизавета Глинська.

“Тісто виходить пишне, а вареники – неймовірно ніжні”, – зазначила блогерка.

Раніше ми розповідали, як приготувати найшвидші вареники.

Інгредієнти:

  • 250 г густого білого йогурту жирністю 3% (можна взяти і кефір, але краще пожирніше);
  • 360 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 4 г солі;
  • 5 г харчової соди.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку ємність і змішайте в ній йогурт, соду, цукор, сіль та борошно.
  2. Замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук.
  3. Накрийте тісто харчовою плівкою або звичайним пакетом і залиште на 20 хвилин.
  4. За цей час займіться приготуванням улюбленої начинки. Це можуть бути вишні, полуниця та малина, картопля з цибулею, тушкована капуста.
  5. Змастіть стіл маслом і розкачайте тісто в тонкий пласт, за допомогою склянки виріжте форми, в середину покладіть начинку і сформуйте вареник.
  6. Вареники варіть на пару 8-10 хвилин. Щоб вареники не прилипли, сито, на якому ви їх варитимете, потрібно змастити олією.
  7. Готові вареники потрібно перемазати вершковим маслом.

Читайте також: Неймовірно пишне та повітряне тісто для пиріжків та булочок – секрет у правильних інгредієнтах

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні