Як приготувати повітряні вареники розповіла експертка та блогерка, переможниця проєкту “МайстерШеф” на СТБ Єлизавета Глинська.
“Тісто виходить пишне, а вареники – неймовірно ніжні”, – зазначила блогерка.
Раніше ми розповідали, як приготувати найшвидші вареники.
Інгредієнти:
- 250 г густого білого йогурту жирністю 3% (можна взяти і кефір, але краще пожирніше);
- 360 г борошна;
- 15 г цукру;
- 4 г солі;
- 5 г харчової соди.
Приготування:
- Візьміть глибоку ємність і змішайте в ній йогурт, соду, цукор, сіль та борошно.
- Замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук.
- Накрийте тісто харчовою плівкою або звичайним пакетом і залиште на 20 хвилин.
- За цей час займіться приготуванням улюбленої начинки. Це можуть бути вишні, полуниця та малина, картопля з цибулею, тушкована капуста.
- Змастіть стіл маслом і розкачайте тісто в тонкий пласт, за допомогою склянки виріжте форми, в середину покладіть начинку і сформуйте вареник.
- Вареники варіть на пару 8-10 хвилин. Щоб вареники не прилипли, сито, на якому ви їх варитимете, потрібно змастити олією.
- Готові вареники потрібно перемазати вершковим маслом.
Читайте також: Неймовірно пишне та повітряне тісто для пиріжків та булочок – секрет у правильних інгредієнтах