Для цього рецепту не потрібні ні оцет, ні стерилізація та консервація, все дуже швидко. На смак такі помідори нагадують бочкові.
Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані огірочки без оцту.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів;
- 1 л води;
- 2 ст. ложки солі;
- 2 ст. ложки цукру;
- 3-4 зубчики часнику;
- 3-5 горошин чорного перцю;
- 50 г стебел селери;
- Парасольки кропу.
Приготування:
- Помідори потрібно помити та акуратно вирізати місце, де кріпилися хвостики, щоб помідори швидше заквасилися. Помідори потрібно вибирати тверді та без пошкоджень.
- На плиту поставити каструлю, налити воду, всипати сіль, цукор, чорний перець. Опустити в киплячу воду селеру буквально на 2-3 хвилини і відразу дістати.
- Помідори укласти в банку, нарізати кріп і часник і також відправити до помідорів. Не забуваємо про селеру, її теж потрібно додати до банки з помідорами.
- Залити помідори гарячим розсолом. Накрити банку кришкою або тарілкою і залишити на три дні в теплому місці. Підійде кухня.
- Після закінчення цього часу помідори готові до вживання. Щоб вони далі не кисли, їх прибирають на зберігання в холодильник.
Читайте також:
Що досвідчені овочівники закопують на грядках з томатами: помідори збиратимете відрами
Помітили буру плямистість на огірках та помідорах: терміново зробіть це, інакше втратите врожай