Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВимкніть їх із розетки: 5 побутових приладів, які непомітно витрачають ваші гроші

Вимкніть їх із розетки: 5 побутових приладів, які непомітно витрачають ваші гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Сучасні побутові прилади роблять наше життя зручнішим, але ми навіть не помічаємо, що вони витрачають електроенергію навіть у вимкненому стані. Так зване "фантомне споживання" може займати до 10% від наших витрат на світло.

Телевізори та аудіосистеми

Найчастіше користувачі просто вимикають телевізор за допомогою пульта, не виймаючи шнур із розетки. Але багато сучасних систем працюють у режимі “стендбай”, в якому можуть споживати 0,5-10 Вт, щоб відгукуватися на ДУ-пульт.

Комп’ютери та ноутбуки

Навіть у вимкненому стані комп’ютери та ноутбуки є споживачами енергії через адаптери живлення, зарядні пристрої та периферійні пристрої, наприклад монітори, принтери та сканери.

Роутер

Ці гаджети працюють у постійному режимі, щоб забезпечити безперервний доступ до WiFi. Зрозуміло, на це йде електроенергія, навіть якщо ви не виходите в інтернет.

Побутова техніка

Будь-яким приладам, які забезпечені цифровими дисплеями або таймерами, також необхідна електроенергія для підтримки цих опцій.

Зарядні пристрої

Зарядні пристрої для мобільних телефонів та інших гаджетів можуть споживати трохи електроенергії, навіть якщо вони нічого не заряджають.

Як зменшити непомітне споживання електроенергії

Найефективніший спосіб припинити фантомне споживання – вимкнення пристроїв від електромережі, коли вони вам не потрібні. Використання розеток із вбудованими вимикачами або таймерами дає змогу легко регулювати подачу електроживлення на такі гаджети.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні