17 червня у США святкують День яблучного штруделю. І нехай це не наше свято — чим не привід побалувати себе смачною випічкою? Пропонуємо “лінивий” рецепт штруделю — готуватися така випічка швидко, завдяки чому ви точно зможете викроїти час для цього час.
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно ніжний та соковитий пиріг на кефірі із секретним компонентом.
Інгредієнти:
- яблуко — 2 шт.;
- розтоплене вершкове масло — 3 ст. лож.;
- тонкий вірменський лаваш – 1 шт.;
- сік 1/2 лимона;
- родзинки без кісточок — 100 г;
- мелена кориця — щіпка;
- цукровий пісок — 3 ст. лож.;
- цукрова пудра для подачі.
Приготування:
- Яблука вимийте, видаліть серединку та наріжте на маленькі шматочки. Відразу збризніть їх лимонним соком.
- Додайте до яблук родзинки, цукор, корицю і все перемішайте.
- Розстеліть лаваш, складіть його вдвічі і промастіть вершковим маслом (не всім, потрібно трохи залишити). Зверху рівним шаром розкладіть начинку.
- Згорніть у рулет. Зверху змастіть вершковим маслом, що залишилося. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Можна подати з кулькою ванільного морозива або зі збитими вершками.
Вас також можуть зацікавити новини:
Маленькі пенсії планували збільшити, але все пішло не так: що сталося і що буде
Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)