Хто в дитинстві не любив різнокольорові льодяники на паличці? Згадайте цей смак, приготувавши їх самостійно. Для їх приготування потрібно лише кілька інгредієнтів і зовсім небагато часу. Ваші діти та онуки будуть у захваті!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні домашні цукерки за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- цукор — 200 г;
- вода — 50 мл;
- лимонний сік — 5 мл;
- фруктові соки (за бажанням);
- соняшникова олія — 2 ст. л. (для змащування форми).
Приготування:
- Підготуйте форми для льодяників — можна використовувати силіконові формочки для льоду чи цукерок, або звичайний пергаментний папір. Змастіть форми соняшниковою олією, щоб цукерки не прилипли.
- Підготуйте миску з холодною водою, в якій перевірятимете готовність льодяників.
- Цукор всипте в каструлю з товстим дном, залийте водою і додайте лимонний сік.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь та доведіть суміш до кипіння. Варити карамель потрібно на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин постійно помішуючи.
- Готовність карамелі потрібно перевірити у мисці з холодною водою: капніть туди трохи готової карамелі — якщо крапля швидко застигла, то основа готова.
- У готову суміш за бажанням додайте фруктовий сік.
- Розлийте карамель по змащеним маслом формах і вставте шпажки. Залиште у холодному місці на 15 хвилин до застигання. Якщо немає форм, можна акуратно розлити карамель невеликими круглими порціями на змащений маслом пергамент.
Вас також можуть зацікавити новини:
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)