Що може бути краще в спеку, ніж охолодний десерт? Саме час готувати домашній пломбір! Тільки натуральні інгредієнти – секрет ідеального вершкового смаку. Гарантуємо, що після того, як ви спробуєте ці ласощі, готувати його захочеться дуже часто.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничне морозиво лише з трьох інгредієнтів.
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- цукрова пудра — 250 г;
- вершки від 7 до 10% жирності — 250 мл;
- вершки для збивання 30% і вище — 500 мл;
- ванільний цукор — 1 пакетик.
Приготування:
- Жовтки відокремте від білків і з’єднайте в каструлі з товстим дном з 200 г цукрової пудри. Розмішайте до білої однорідної маси.
- Потроху додайте до суміші нежирні вершки, швидко перемішуючи віночком або збиваючи міксером на маленьких обертах.
- Додайте ванілін та ще раз добре перемішайте.
- Поставте суміш на повільний вогонь і, весь час перемішуючи, доведіть до такої густоти, щоб слід від ложки, проведеної суміші, залишався незмінним кілька секунд. До кипіння в жодному разі доводити не можна, інакше жовтки згорнуться.
- Готову масу, добре помішуючи, остудіть після чого процідіть за допомогою сита у форму для заморозки і відправте в морозилку.
- Вершки для збивання і цукрову пудру, що залишилася, збийте за допомогою міксера на середніх швидкостях в хорошу міцну піну.
- Витягніть напівзаморожену масу з морозилки та акуратно змішайте її зі збитими вершками до однорідності.
- Знову відправте заготівлю пломбіру в морозилку (можна розкласти формочками). Перед подачею пломбір можна прикрасити на свій смак шоколадною крихтою, ягодами, полити сиропом, молоком, що згущує молоко, або карамеллю.
Вас також можуть зацікавити новини:
Доведеться подати заяву до Пенсійного фонду, інакше виплату пенсії призупинять.
Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)