Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашній лимонад — найкращий освіжальний напій у спеку: три простих рецепти

Домашній лимонад — найкращий освіжальний напій у спеку: три простих рецепти

Этот материал также доступен на русском языке
Додайте собі в "кулінарну скарбничку" три прості рецепти дуже смачного домашнього лимонаду. Це ідеальні варіанти для вгамування літньої спраги.

Спека набирає обертів і час запастися кількома рецептами охолоджуючих напоїв. Сьогодні пропонуємо вам три смачні рецепти домашніх лимонаду, які чудово видаляють спрагу у літню погоду.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний домашній квас.

Класичний лимонад

Почати освоєння приготування лимонаду краще з класичного рецепту, який сподобається всім.

Інгредієнти:

  • вода — 1 літр;
  • цукор-пісок — 160 г;
  • лимон — 3 шт.;
  • кубики льоду.

Приготування:

  1. Цукор висипте в каструлю, залийте його 200 мл води і варіть, постійно помішуючи, доки не розтануть всі кристали цукру.
  2. Отриманий сироп залиште охолонути.
  3. З лимонів вичавте сік — повинно вийти приблизно 150 мл.
  4. Змішайте лимонний сік, цукровий сироп та воду, додайте лід.

Полуничний лимонад

У розпал сезону полуниці — саме час поповнити список рецептів із цієї ягоди лимонадом. Базилік додасть напою додаткову свіжість.

Інгредієнти:

  • вода — 200 мл;
  • холодна газована вода або вода без газу — 1 л;
  • полуниця — 600 г;
  • свіжий базилік — пучок;
  • цукор-пісок — 140 г;
  • кубики льоду.

Приготування:

  1. У 200 мл води додайте цукор та зваріть цукровий сироп.
  2. Базилік розімніть у ступці, щоб листя трохи пустили сік. Додайте в теплий, але не гарячий сироп (інакше гірчитиме) і дайте йому настоятися 2 години. Після цього процідіть.
  3. Полуницю збийте блендером у пюреподібну масу. Додайте базиліковий настій.
  4. Долийте до смаку холодну газовану воду і додайте лід.

Рожевий малиновий лимонад

Дуже смачним і гарним виходить домашній лимонад із малини. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • вода — 1,2 л;
  • лимон — 1 шт.;
  • малина — 200 г;
  • свіжа м’ята — 2 гілочки;
  • цукор-пісок — 120 г;
  • кубики льоду.

Приготування:

1. Малину висипте у чашу для блендера. Додати сік з лимона. Збийте та протріть через сито, щоб відфільтрувати кісточки.

2. Додайте в малинове пюре цукор і знову збийте до розчинення всіх кристалів.

3. У глечик пересипте малинове пюре, додайте кубики льоду, м’яту і кілька ягід малини. Залийте водою.

Вас також можуть зацікавити новини:

В Україні збільшився розмір однієї із доплат до пенсії — які суми встановлено

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні