Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніший домашній мармелад: щоб його приготувати, потрібно знати три секрети

Найсмачніший домашній мармелад: щоб його приготувати, потрібно знати три секрети

Этот материал также доступен на русском языке
Для приготування ідеального мармеладу потрібно озброїтися фруктами, пектином і трьома секретами. Поїхали!

Мармелад — не тільки дуже смачний, а й корисні солодощі, які сприяють нормалізації холестерину, відновленню тканин при пораненнях та опіках, а також підтримує метаболізм. Приготувати їх дуже просто та самостійно, головне – озброїтися трьома секретами.

Раніше ми розповідали, як самостійно приготувати батончик “Снікерс”.

При приготуванні мармеладу важливо знати три секрети, завдяки яким у вас неодмінно вийде смачний результат:

  1. Посуд для приготування потрібно використовувати з товстим дном, щоб фрукти та ягоди не пригоряли.
  2. Щільність мармеладу можна регулювати, експериментуючи з кількістю загусника. Однак з такими експериментами потрібно бути дуже обережним, оскільки при занадто малій кількості загусника мармелад не схопиться, а великому може з’явитися неприємний присмак і аромат.
  3. Зберігайте домашній мармелад у холодильнику не більше одного тижня, інакше його смак зіпсується.

Рецепт яблучно-грушевого мармеладу

Для початку рекомендуємо спробувати простий “класичний” рецепт на пектині.

Інгредієнти:

  • яблуко сорту “гренні сміт” — 2 шт.;
  • груша — 2 шт.;
  • вода або сухе біле вино — 1 склянка;
  • пектин — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 склянка;
  • мелені кориця, гвоздика, мускатний горіх — на власний смак;
  • лимонний сік — на власний смак;
  • невелика кількість рослинної олії.

Приготування:

  1. Підготуйте квадратну або прямокутну форму – викладіть на неї пергаментний папір і змастіть олією.
  2. Видаліть серцевини з яблук та груш і наріжте фрукти невеликими шматочками.
  3. Покладіть фрукти в сотейник чи каструлю з товстим дном, залийте водою чи вином і доведіть до кипіння середньому вогні.
  4. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і, періодично помішуючи, тушкуйте фрукти 15–20 хвилин, поки вони не розм’якшаться.
  5. За допомогою блендера перетворите фруктову масу на пюре, пропустіть її через сито або марлю в чисту каструлю.
  6. Додайте в масу прянощі та лимонний сік.
  7. Змішайте половину склянки цукру з пектином в окремій каструлі (для того, щоб вона не злиплася в грудку). Відкладіть.
  8. Додайте до фруктової суміші цукор, що залишився і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи, до легкого загусання. Зніміть з вогню, додайте суміш цукру і пектину і добре збийте віночком.
  9. Знову поставте каструлю на плиту, збільште вогонь і збивайте до повного розчинення цукру близько 2 хвилин. Доведіть до кипіння та перекладіть масу у підготовлену форму.
  10. Коли маса охолоне до кімнатної температури, поставте в холодильник до повного остигання.
  11. Готовий мармелад розріжте на кубики ножем або за допомогою форм. Посипте цукром з обох боків.

Вас також можуть зацікавити новини:

У червні деякі пенсіонери отримають доплату до 3250 гривень

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні