Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.
Інгредієнти:
- 500 г сиру 5-9% жирності;
- 4 яйця;
- 4 ст. ложки сметани 15-20% жирності;
- 150 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 2 ст. ложки з великою гіркою пшеничного борошна;
- 50 г родзинок;
- 25 г вершкового масла (для змащування форми);
1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням);
- ½ ч. ложки солі.
Приготування:
- У великій мисці змішайте сир, половину цукру, жовтки, сметану, ванільний цукор та сіль. Можна перебити масу за допомогою блендера, щоб усі інгредієнти були добре змішані.
- Додайте борошно та родзинки та добре перемішайте.
- В окремій ємності до білків додайте цукор, що залишився, і збийте масу до густої піни.
- Збиті білки з цукром перекладіть у сирну масу, акуратно перемішавши лопаткою.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом та викладіть тісто. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин або поки верх не стане золотистим.
- Вимкніть духовку і залиште запіканку остигати в закритій духовці, щоб вона не опала. Потім дістаньте її та дайте повністю охолонути перед подачею.
- Прикрасьте запіканку цукровою пудрою.
Смачного!