П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКласична сирна запіканка: найніжніша та смачна – без зайвих інгредієнтів та проблем

Класична сирна запіканка: найніжніша та смачна – без зайвих інгредієнтів та проблем

Этот материал также доступен на русском языке
Сирна запіканка має бути м'якою та повітряною. Багато господинь експериментують, додають різні інгредієнти, а ми сьогодні ділимося класичним рецептом запіканки, яка завжди виходить смачною.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру 5-9% жирності;
  • 4 яйця;
  • 4 ст. ложки сметани 15-20% жирності;
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;

 

  • 2 ст. ложки з великою гіркою пшеничного борошна;
  • 50 г родзинок;
  • 25 г вершкового масла (для змащування форми);

 

1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням);

  • ½ ч. ложки солі.

 

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте сир, половину цукру, жовтки, сметану, ванільний цукор та сіль. Можна перебити масу за допомогою блендера, щоб усі інгредієнти були добре змішані.
  2. Додайте борошно та родзинки та добре перемішайте.
  3. В окремій ємності до білків додайте цукор, що залишився, і збийте масу до густої піни.
  4. Збиті білки з цукром перекладіть у сирну масу, акуратно перемішавши лопаткою.
  5. Змастіть форму для запікання вершковим маслом та викладіть тісто. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин або поки верх не стане золотистим.
  6. Вимкніть духовку і залиште запіканку остигати в закритій духовці, щоб вона не опала. Потім дістаньте її та дайте повністю охолонути перед подачею.
  7. Прикрасьте запіканку цукровою пудрою.

Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні