П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКласичний бісквіт на 4 яйця – без соди та розпушувача: виходить у...

Класичний бісквіт на 4 яйця – без соди та розпушувача: виходить у всіх

Этот материал также доступен на русском языке
Бісквіт – це основа для смачних, соковитих та ароматних тортів, але часто він опадає чи виходить не таким пишним, як хотілося б. Важливо не тільки використовувати правильну кількість інгредієнтів, але й дотримуватись деяких правил.

Насамперед, яйця мають бути кімнатної температури, не можна брати їх одразу ж із холодильника та збивати. І ще, чим більше повітря візьме в себе бісквіт, тим смачнішим він буде.

А для цього потрібно правильно збивати жовтки та білки. Багато господарок відразу ж з’єднують їх із цукром, не відокремлюючи жовток від білка і збивають, але краще цього не робити.

Раніше ми розповідали, як спекти ідеальний шоколадний бісквіт.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 4 шт.;
  • Борошно пшеничне – 5 столових ложок з гіркою;
  • Цукор – 5 столових ложок.

Ця кількість інгредієнтів ідеальна для форми діаметром 18-22 см. Якщо форма у вас більше, то й інгредієнтів потрібно більше, інакше бісквіт вийде повітряним, але низьким.

Приготування:

  1. Яйця потрібно відокремити на білки та жовтки у 2 чисті та сухі ємності. Постарайтеся, щоб до білків не потрапила крапля жовтка або води.
  2. У жовтки висипаємо весь цукор і збиваємо до побіління маси та пишноти.
  3. У білки додаємо щіпку солі та збиваємо до міцних піків.
  4. Акуратно перекладаємо до жовтків білки, без різких рухів.
  5. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо без міксера, звичайною лопаткою, намагаючись зберегти якомога більше повітря в тісті.
  6. Перекладаємо отримане тісто у форму, застелену пергаментним папером. Випікаємо при 170-180 градусах 30-40 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні