П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріг "Простіше простого": готуємо на кефірі

Пиріг “Простіше простого”: готуємо на кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Найпростіший пиріг на кефірі з додаванням манки вдасться навіть найдосвідченішій господині. Завжди виходить м'яким і завжди пропікається ідеально, що важливо.

Процес приготування настільки простий, що простіше не вигадати. Усі склали в миску, перемішали – і тісто готове. Звідси і назва пирога “Простіший”.

Продукти:

Кефір – 250 мл (1склянка)
Манна крупа – 200 г
Цукор – 200 г (1склянка)
Борошно – 140 г
Рослинна олія -100 мл (1/2склянки)
Розпушувач – 1 год.л.

Готуємо:

  • Відміряємо 140 г борошна, додаємо 1 ч.л. розпушувача та перемішуємо.
  • У миску вливаємо 250 мл кефіру, 200 грам манної крупи, 200 грам цукру, ванільний‌ цукор, 100 мл рослинної олії.⠀
  • Перемішуємо і поступово додаємо борошно з розпушувачем.

Тісто готове.

  • Беремо відповідну форму, рівномірно розподіляємо тісто.
  • Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин, до готовності або орієнтуйтеся по своїй духовці.
  • Виймаємо пиріг з духовки, даємо йому охолонути і розрізаємо на порційні шматочки.

Пиріг настільки подобається, що зазвичай випікаємо одразу в подвійній порції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні