Як підкислити ґрунт у домашніх умовах?
У домашніх умовах підкислити ґрунт дуже просто, і найбільш ефективний спосіб – це використання підкисленої води для поливу, повідомляє Сімейний Сад.
Чому рослини віддають перевагу кислому ґрунту
Чому ж рослини так “люблять” кислий ґрунт? Вся справа в їхньому природному середовищі. Багато з цих видів виростають у місцях з кислим ґрунтом, таких як торф’яні болота або низовини. Умови клімату, рівень опадів та сусідні рослини формують їхні переваги, починаючи з моменту виникнення.
Читайте також: Кімнатні рослини порадують вас пишним цвітінням: внесіть підживлення з простого продукту
Які способи підкислення ґрунту найкращі
Що можна додати у воду для підкислення? Крім покращення кислотності, ці добавки також пом’якшують воду для поливу. Розглянемо кілька варіантів:
- Лимонна кислота: достатньо 0,5 г на 1 літр води.
- Щавлева кислота: можна використовувати листя щавлю або ревеню. Паиа зелених листочків у воді для поливу буде цілком достатньо.
- Аскорбінова кислота: це також ефективний спосіб.
- Верховий торф: помістіть його в мішечок з дірочками і покладіть на дно посуду для поливу.
Які рослини вимагають підкисленої води?
Тепер давайте розглянемо, які кімнатні рослини потребують підкисленої води:
- Азалія, гортензія, камелія та кімнатні кали: ці рослини віддають перевагу кислому ґрунту. Для них можна використовувати трохи підкислену воду при кожному поливі, а більш концентрований розчин варто застосовувати раз на 2-3 тижні.
- Драцена, глоксинія, декабрист, гербера, пуансетія, антуріум, диффенбахія, цикас, пеперомія, клівія і традесканція: ці рослини віддають перевагу слабокислому ґрунту, тому поливати їх злегка підкисленою водою рекомендується раз на 2 тижні.
Однак не забувайте, що існують і рослини, які віддають перевагу лужним ґрунтам, наприклад, аспарагус і кампанула. Поливати їх підкисленою водою суворо заборонено.
Читайте також: Ніколи не тримайте ці кімнатні рослини на одному підвіконні: їм шкодить таке сусідство
Забезпечивши вашим рослинам правильні умови, ви зможете насолоджуватися здоров’ям і красою протягом тривалого часу.