Четвер, 24 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть посадити часник у ці дати і зберете просто рекордний урожай –...

Встигніть посадити часник у ці дати і зберете просто рекордний урожай – найкращі дні

Этот материал также доступен на русском языке
Багато садівників вважають за краще висаджувати часник восени, щоб вже навесні отримати ранній урожай. Найбільш вдалий час для висадки часнику – з середини вересня до кінця жовтня, але якщо дозволяє погода, то його можна висадити і в листопаді.

Перед початком посадки слід ретельно підготувати землю. Часник слід садити на сонячних ділянках із супіщаною та нейтральною реакцією ґрунту.

Раніше ми розповідали, які добрива потрібно вносити під часник.

Важливо пам’ятати, що свіжий гній для підживлення часнику не можна використовувати, оскільки це може призвести до виникнення хвороб і залучення шкідників.

Найвдалішими днями для посадки часнику за місячним календарем вважаються 23, 27, 28, 29 і 30 жовтня. Посаджений цими днями озимий часник порадує вас добрим урожаєм.

Щодо посадки часнику в листопаді, то особливо сприятливими днями вважаються 18, 20 та 28 листопада. Також підійдуть 19, 24, 25 та 29 листопада.

Як правильно посадити часник на зиму?

Потрібно вирити борозенки глибиною 15–20 сантиметрів із проміжками 20 сантиметрів. На дно кожної борозни бажано насипати шаром 3 сантиметри крупного піску. Це допоможе уникнути контакту зубчиків із ґрунтом та захистить їх від гниття. Після розміщення зубчиків необхідно замульчувати ділянку 2-сантиметровим шаром суміші сухого торфу та землі з тирсою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні