Субота, 19 Жовтня, 2024
ГоловнаДача9 дерев, які не рекомендується садити восени: вони не приживуться

9 дерев, які не рекомендується садити восени: вони не приживуться

Этот материал также доступен на русском языке
Восени у рослин залишається мало часу для активного росту і укорінення, оскільки рослини поступово переходять у стан спокою перед зимовим періодом. Молоді саджанці не встигають розвинути кореневу систему, що призводить до їхньої загибелі при перших заморозках. Voseny roslyn zalyshayetʹsya malo chasu dl

Раніше ми писали які дерева обов’язково потрібно обрізати восени.

Деякі дерева категорично не підходять для осінньої посадки. Молоді саджанці ризикують не вкоренитися та загинути, що може призвести до втрати часу та коштів. Перш ніж висаджувати будь-яке дерево, важливо вивчити його особливості та умови вирощування.

До рослин, яким краще віддати перевагу весняній посадці, відносяться теплолюбні види: вишня, слива, черешня, мигдаль, барбарис, каштан, персик, дерен та гліцинія. Ці види дерев погано переносять низькі температури. Якщо коріння не встигнуть зміцнитися, вони можуть замерзнути та загинути, особливо в суворих кліматах із сильними морозами.

Таким чином, дерева, чутливі до холоду та короткого світлового дня, краще садити навесні, коли погодні умови сприяють їхньому зростанню та адаптації.

Для осіннього періоду оптимальним вибором стане яблуня – її саджанці встигнуть укорінитися до зими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні